{title}

Harm van Venrooy            

Docent: Drums, HaFaBra Slagwerk (ongestemd)

Biografie

Het gebeurde aan de keukentafel. Daar kreeg Harm als klein ventje een vork en lepel in zijn handen gedrukt en begon hij te tikken! De borden en pannen waren niet veilig. Overal werden deuken en barsten in geslagen. Als hier niets aan gebeurde, bleef er niets van zijn moeders servies over! 

Zo kwam Harm bij Harmonie TOG Berlicum terecht voor trommelles. Hij en zijn ouders zijn naar de opendag gegaan om eens te kijken of het wat was. Hij vond het geweldig! Toen de slagwerkgroep speelde wist hij het zeker: daar moest hij ook zo snel mogelijk bij. Zo begon de trommel carriere! Maar daar bleef het niet bij. Na talloze voorspeeldagen en concoursen leek het hem ook leuk om te gaan drummen. 

De wekelijkse drumles bij Tonn vd Veerdonk (later Rhythm Impact) dat was het helemaal! Na een aantal jaren repeteren in zijn oefenruimte aan huis, was het tijd om meer naar buiten te treden. Hij startte met de Jeugdhofkapel, de plaatselijke carnavalskapel. Daarna volgden bandjes zoals De Flowfabriek, De Kern, Cloudnine, en bigbands zoals de Udens Big Band en Big Band 5607. Harm speelde onder andere op de volgende podia: 013 Tilburg (grote zaal - kleine zaal  Batcave), Poppodium W2 's-Hertogenbosch, Spanje - de oktober feesten, Festyland, Extrema, Jera on Air Festival, Jazz in Duketown, Paaspop 2012, Lowlands 2012 en talloze kroegen. 

De laatste jaren is Harm vooral bezig met het studeren van Jazz. Docent Maarten Poirters hielp hem op weg naar de toegang tot het Conservatorium. Momenteel studeert Harm op het Conservatorium van Tilburg (jazz en pop). Hier volgt hij o.a. lessen bij Hans van Oosterhout, Frans van Grinsven, Hans Raaijmakers, Marc van Rooij, Jasper Staps en Michiel Westerhuis. Bovendien verzorgt hij drumlessen voor Rhythm Impact in Berlicum en slagwerklessen bij Harmonie Sint Servaes Dinther. Verder is hij actief als freelance muzikant.
 
Geen agenda items gevonden.