{title}

Marc Dufour

Marc DufourMarc Dufour werd geboren op 19 oktober 1970 te Oostende (België).

Hij behaalde in 1988 het einddiploma slagwerk aan het Stedelijk Conservatorium te Oostende, waarvoor hij tevens de regeringsmedaille kreeg.

Aan het Lemmensinstituut te Leuven (België) behaalde hij in 1990 de eerste prijs notenleer met onderscheiding en in 1993 de eerste prijs slagwerk met onderscheiding.

In 1996 behaalde hij met grote onderscheiding (cum laude) het diploma 'Master in Music'. In datzelfde jaar behaalde hij een specialisatiegraad en Hoger Diploma slagwerk met grote onderscheiding.

Als docent is Marc tussen 1993 en heden verbonden aan verschillende Vlaamse muziekacademies en heeft hij les aan de slagwerkleerlingen van de slagwerkgroep EMOS in Borkel en Schaft.

Als slagwerker en percussionist was hij van 1993 tot 2004 vast verbonden aan de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. 

Van 1990 tot heden werkt hij als freelance slagwerker bij deFilharmonie, De Vlaamse Opera en het Vlaams Muziek Theater.

Hij is dirigent van de slagwerkgroep EMOS (Borkel en Schaft, Nederland), de fanfare EMOS (Borkel en Schaft), de slagwerkgroep De Toekomst (Olen, België) en harmonie Juliana (Waalre, Nederland).

 
Geen agenda items gevonden.