{title}

Niels Nuiver   

Docent: Drums, HaFaBra Slagwerk (ongestemd)

Op 11-jarige leeftijd begon Niels met zijn eerste drumlessen op de plaatselijke muziekschool in Leiderdorp. Dat hij wilde leren drummen stond al vanaf zijn kleutertijd vast, maar na het behalen van zijn middelbare schooldiploma besloot hij hiermee ook verder te willen gaan op professioneel niveau. Hij deed auditie voor de Rockacademie in Tilburg, waar hij in 2008 aangenomen werd.  

Op de Rockacademie krijgt Niels lessen van gerenommeerde drumdocenten als: Rene Creemers, Hans van den Hurk, Arthur Lijten en Koen Lieckens. Geïnspireerd door deze docenten ontwikkelt hij zijn kwaliteiten als drummer en muzikant.  In 2009 deed hij zijn eerste ervaringen op als hij gevraagd wordt te spelen in de band van Anny (ex-zangeres Leaf). Hij speelde hiermee voor het eerst op grote festivalpodia en op landelijke radio. Naar aanleiding hiervan besloot hij verder te studeren in de richting 'sessiemuzikant'. Op de Rockacademie krijgt hij daarvoor lessen van oa Eric Coenen en Will Maas.  

Met een passie voor Soul, Funk, R&B en Hiphop, maar met een interesse voor alle muziekstijlen speelt Niels in de jaren daarna met Oa: Zoe Red, Vikki and the Violence, Gratitude en Hanneke.  

In 2010 wordt Niels gevraagd om te spelen in de band Staton. De band bracht inmiddels diverse singels en een album, gereleased in Paradiso, uit. Met Staton speelde hij regelmatig op landelijke radio en deed hij voorprogramma's van oa: Tower of Power, Ryan Shaw, Mamas Gun en Waylon.  

Sinds 2009 is geeft Niels met veel enthousiasme en plezier drumles bij Rhythm Impact.  

Momenteel besteedt hij zijn tijd verder aan zijn afstuderen aan de rockacademie (juni 2012) werk hij met Staton aan een tweede album en speelt hij als sessiemuzikant bij soulzangeres Zoe Red en songwriter Hanneke.    
Geen agenda items gevonden.