{title}

Ton van de Veerdonk
 Docent: Drums, HaFaBra Slagwerk (ongestemd)

 

Ton is geboren in Berlicum in café   “de Witte Zwaan “. Op zijn 7e jaar verhuisde hij naar Heeswijk-Dinther om daar tot zijn 14e jaar eveneens in een café te wonen.

" Ik zag in die tijd elke week bandjes spelen op feesten die bij ons in de zaal gehouden werden en zat dan altijd al in een hoekje achter de bar vol bewondering te kijken naar de drummer.''

Al snel besluit Ton om lid te worden van de plaatselijke fanfare, waar hem de grondbeginselen van het trommelen worden bijgebracht. Na heel lang smeken, komt dan eindelijk een echt drumstel. Hij volgt een aantal lessen en belandt op zijn 17e in zijn eerste bandje. Aangezien Ton verder wilde, richtte hij na een aantal jaar, samen met de gitarist de professionele band 'Clock House' op en stortte zich zodoende fulltime op de muziek. Met deze band begeleidde hij menig artiest en groeide hij uit tot een ervaren drummer. In de jaren '90 stopte hij met 'Clockhouse' en begon hij bij de percussiegroep van de 'Heineken Fanfare' waar hij veel ervaring op deed op gebied van techniek en andere muzikale genres. Sinds twee jaar is hij docent bij Rhythm Impact.

'' Ik vind het echt een fijne ervaring om leerlingen te leren drummen. Inmiddels ben ik ook gestart met de opleiding tot slagwerkinstructeur, om mij verder in de slagwerkwereld te introduceren".

 

 

Geen agenda items gevonden.