40

Drumschool Rhythm Impact start in Perron-3 “Slagwerk is supergaaf!”

Door Patrick van den Heuvel op 03-05-2013 11:05

 

Drumschool Rhythm Impact start in Perron-3

“Slagwerk is supergaaf!”

 


ROSMALEN – Voor inwoners uit Rosmalen & omstreken die willen leren drummen wordt het nu wel heel aantrekkelijk gemaakt: drumschool Rhythm Impact start in september met drum- en slagwerklessen in Perron-3 in Rosmalen. Vooral van het splinternieuwe concept “Beatcamp” zijn de verwachtingen hoog gespannen….

Drumschool Rosmalen, slagwerkles Rosmalen, Beatcamp, groepslessen drums, workshops, percussie, Perron-3, slagwerkgroepen , Rhythm Impact, Tonn van de Veerdonk, Patrick van den Heuvel, Coen Blokx

Drumbunker
De komst van drumschool Rhythm Impact naar Rosmalen komt niet helemaal uit de lucht vallen. Slagwerkdocent Tonn van de Veerdonk: “Rhythm Impact is al veel langer in Rosmalen actief, maar tot nu voornamelijk via harmonie Sint-Cecilia. Zo leiden onze docenten de slagwerkgroepen van de harmonie. Nu de Muzerije in de huidige vorm ophoudt te bestaan, was voor ons de tijd rijp om een stap verder te zetten. In de kelder van Perron-3 is een drumbunker gevestigd waar onze leerlingen zich helemaal kunnen uitleven zonder dat er ook maar iemand last van heeft. Voor ons is de drumbunker in Perron-3 een ideale locatie!”.

Beatcamp
Speciaal voor kinderen die er al langer van dromen om slagwerker te worden, start Rhytm Impact in september met een “beatcamp”. Gedurende een aantal weken krijgen kinderen samen les. Docent Coen Blokx: ”Door met z’n allen muziek te maken, klinkt het leuker, leren kinderen direct samen te spelen en bovendien is het veel gezelliger. Daarna volgt ook een periode waarin kinderen individueel les krijgen om ze op te leiden tot een volwaardige drummer of slagwerker”.

Rhythm Impact
Drumschool Rhythm Impact uit Berlicum werd zo’n vijftien jaar geleden opgericht. Tonn van de Veerdonk, Coen Blokx en Patrick van den Heuvel maakten er in die tijd samen met vele docenten en honderden leerlingen een drumschool van die bekendheid geniet tot in de verre omtrek. Patrick van den Heuvel: “De kracht van Rhythm Impact: laagdrempelig, allround en vooral erg betrokken en enthousiaste docenten. We geven les in alle mogelijke vormen van slagwerk: drummen, djembé, melodisch, samba, individueel én in groepen. We zijn erg flexibel en proberen zo goed mogelijk in te spelen op de wensen van onze leerlingen.

Open dag
Op zaterdag 15 juni is er een open dag in de drumbunker van Perron-3. Kinderen en volwassenen kunnen diverse slagwerkinstrumenten uitproberen en informatie krijgen over de lesmogelijkheden. De open dag duurt van 10.00u tot 16.00u en is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie over Rhythm Impact op www.rhythmimpact.nl

 

 
Geen agenda items gevonden.