99

Rhythm Impact Slagwerkensemble

Door Patrick van den Heuvel op 20-04-2017 11:54

Rhythm Impact Slagwerkensemble

Het Rhythm Impact slagwerkensemble is ontstaan uit een initiatief van een van de docenten van slagwerkschool Rhythm Impact: Hans van de Moosdijk. Hans heeft dit project in samenwerking met een van de eigenaren van Rhythm Impact, Tonn van de Veerdonk in gang gezet. Het idee in het kort was om een aantal docenten te laten spelen in dit ensemble gecombineerd met talentvolle jongere slagwerkers die in de laatste jaren hun D-diploma hebben behaald via Rhythm Impact. Uiteindelijk zijn er nog enkele slagwerkers toegevoegd die een muzikale link hebben met de dirigent.   

 

Het muzikale gedeelte staat onder leiding van Hans van de Moosdijk, met Tonn van de Veerdonk op de achtergrond voor alle logistieke zaken. Doel van dit ensemble is om de slagwerkopleiding van Rhythm Impact te promoten en te laten zien dat er een hoop talent op het podium staat. Voor de muzikanten zelf is het enorme uitdaging om eens op een dergelijk niveau te acteren wat ze niet altijd doen bij hun eigen muziekverenigingen. Een win-win situatie voor de muzikanten, dirigent en Rhythm Impact. 

 

Eerste activiteit die op de rol staat voor dit ensemble is het Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschap te Nunspeet aanstaande zaterdagavond.  Het Rhythm Impact ensemble zal die dag uitkomen in de Topklasse. Het hoogste niveau binnen het Nederlandse slagwerkland. Opzet van dit kampioenschap is dat het juryteam 'blind' zijn beoordeling gaat bepalen. De jury zal achter doek plaatsnemen waardoor zij puur op basis van hun gehoor een oordeel zullen gaan vellen. Het Rhythm Impact slagwerkensemble zal het stuk Synapsis van Henk Mennens gaan spelen wat speciaal voor dit kampioenschap geschreven is.


 

 
Partners
drumleskado.nl

unisono.nl